MO* was van de partij tijdens een try-out in Brugge en had een interview met de 4 muzikanten. Dat leverde een fijne tekst op, waarin ruim aandacht gaat naar de beweegredenen voor dit project. Je vindt het artikel HIER.

“Le Ravage’Ali Baba, hun muzikale performance, is het eindresultaat. Een sterk staaltje maatschappelijk getinte jazzmuziek, aangevuld met interviews en beelden, die je meevoert naar de vluchtelingenkampen.”

“De performance van de muzikanten mag dan wel een maatschappelijke relevantie bevatten, ze mijdt bewust enige politieke stellingname. De Koffie Van Morgen wil dan ook geen polarisatie, maar juist contemplatie bij het publiek opwekken. ‘We willen er geen politiek ding van maken’, benadrukt Simon Plancke. ‘We wilden een rauw en eerlijk artistiek project maken, zonder sensatiegericht te zijn.’ Daar ligt de uiteindelijke sterkte van dit creatieve platform. Zij delen verhalen op artistieke wijze, maar het is aan het publiek om te bepalen hoe zij die boodschap interpreteren.”