Eerste try-out Le Ravage d’Ali Baba op 14/08

Met ‘Le Ravage d’Ali Baba’ willen Simon Plancke, Elias Devoldere, Thijs Troch en Hendrik Lasure de ontluisterende verhalen van vluchtelingen bij een breder publiek brengen. Dat gebeurt via een artistiek kader dat lak heeft aan grenzen. Net zoals de muziek een samengaan zal worden van akoestische en elektronische elementen, zo ook zullen muziek, tekst en beeld een geheel vormen.

Op 1/12 verschijnt de cd samen met een boek met teksten van geëngageerde auteurs – Yasmien Naciri, Aya Sabi, Anne Provoost, Dalilla Hermans, Carmien Michels, Sabrine Ingabire, Ann Lamon en Rachida Lamrabet – die samen met muzikanten en vrijwilligers een bezoek brachten aan de vluchtelingenkampen. Ze luisterden er naar de verhalen van mensen op de vlucht en zullen die verwerken in persoonlijke teksten.

De muzikanten brachten midden juli een week door in De Werf (Brugge) om een selectie te maken van gespreksfragmenten en veldopnames, en die te combineren met muziek. Een eerste try-out daarvan vindt op woensdag 14/8 plaats in Het Bruggenhuis in Geraardsbergen.

Hier kan je naar het Facebook-event.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s